Ouders

  •  

   LUNCHSKINS

   3GREENMOM: Kirsten Quigley (Amerika)

   Lunchskins is in 2008 ontwikkeld door 3 milieubewuste moeders in Amerika, die plastic afval willen verminderen in onze wereld: “In Amerika worden dagelijks zo’n 20 miljoen plastic zakjes weggegooid, wat een verspilling! En dus gingen wij op zoek om onze kinderen een hip, handig en herbruikbaar boterhamzakje mee naar school te geven. Inmiddels is LunchSkins een succesvol en groeiend merk voor kinderen & volwassenen en hebben wij in 1 jaar al 500 miljoen plastic zakjes verminderd!” De 3 ‘groene’ moeders zijn trots op hun resultaat en blijven innoveren om met Lunchskins onze wereld te verbeteren.


  • OSCAR + DEHN (MR.MEN + LITTLE MISS)

   Melissa Scott (Engeland)

   Toen een klant van het Engelse familiebedrijf Oscar+Dehn vroeg om een coldpack voor kinderen, ontwikkelde dochter Melissa deze met de bekende kindervriend Mr.Men erop. Het was meteen een hit! Ruim 10 jaar later, heeft Melissa een complete ehbo- en verzorgingslijn ontwikkeld voor kinderen met pleisters, handwarmers, een thermometer e.a. “Ik geniet ervan om te zien hoe kindervriend Mr.Men kindjes snel kan troosten met vrolijke en handige ehbo-producten. Wij zeggen nog altijd: Mr.Men is meer dan een coldpack, hij is een vriend!”

  • ZING ANYTHING

   Joshua Lefkovitz (Amerika)

   Het Zing Anything-concept werd in 2010 in Amerika opgericht door vader Joshua Lefkovitz, die zich zorgen maakte over de gesuikerde drankjes die kinderen steeds vaker kozen boven water. Tegelijkertijd bleef het moeilijk om zijn eigen kinderen aan het water te krijgen want ‘water is saai’, was hun antwoord. Dus ging hij op zoek naar manieren om drinkwater gezonder en spannender te maken voor kinderen én volwassenen. Met de Zing Anything-producten hoopt oprichter Lefkovitz de consument te overtuigen om suikers te vermijden en te kiezen voor meer voedingswaarde en hydratatie, gebruikmakend van volledig natuurlijke ingrediënten. 

   “Wij hebben gearomatiseerd water niet uitgevonden maar wij geven de consument een echte innovatieve tool om smaak met verse ingrediënten te verbeteren en te versterken. Zing Anything-producten zorgen voor creativiteit en plezier onder het genot van een gezonde drank. Wij willen dat deze optie de bestaande drankopties met suikers & kunstmatige toevoegingen vervangt en onze dagelijkse voeding verbetert.”


  • DUUKIES BEACHSOCKS

   Carlien van Hemert (Nederland)

   Duukies Beachsocks zijn bedacht door Carlien van Hemert: “als moeder van kleine kinderen ondervond ik ieder jaar op het strand in Spanje dat de kleintjes veel last hadden van het hete zand (ikzelf ook trouwens). De ouderwetse waterschoen voldeed niet helemaal: er kwam toch zand in, kinderen konden er niet mee zwemmen en het voelde niet comfortabel aan. In Amerika zag ik een professioneel beachvolley toernooi op het strand, waar de profs soortgelijke socks aan hadden. Bij navraag bleken deze socks niet voor kinderen te bestaan en al helemaal niet met een leuk design. Voila, het idee voor Duukies Beachsocks was geboren. Vernoemd naar oudste zoon Duuk, die nu beretrots is dat zijn naam de wereld over gaat!” Duukies Beachsocks staat voor ‘Fun in the Sun’: onbezorgd en beschermd spelen. Geen last van scherpe steentjes, schelpjes, heet zand, verbranden en minder kans op uitglijden. En op sommige plaatsen ook beschermd tegen viezigheid (bv openbare zwembaden). 

   Have Fun in the Sun with Duukies Beachsocks!


  • PURE KIDS

   Cynthia Posthuma (Nederland)

   Pure Kids is gespecialiseerd in producten gemaakt van natuurlijke materialen. Sommige lijken plastic maar zijn dat niet. Het zijn bioplastics: naast 100% natuurlijk ook biologisch afbreekbaar óf composteerbaar. Biologisch afbreekbaar betekent dat ze afbreken onder invloed van natuurlijke elementen; composteerbaar wil zeggen dat de producten binnen circa 6 maanden composteren en gegarandeerd geen schadelijke stoffen achterblijven. Waarom bioplastics? Omdat ‘traditioneel’ plastic op basis van petroleum vervuilend is. Investeren in bioplastics is een bijdrage leveren aan een beter milieu.

   “Ik ben moeder van een zoon die het liefst buiten is, weer of geen weer. Hij heeft dit niet van een vreemde want wij (zijn ouders) zijn ook buitenmensen en genieten van de natuur. En verbazen ons telkens weer hoe makkelijk mensen dingen weggooien. Loop je door het bos, kom je allemaal blikjes, papiertjes, plastics, etc tegen. Terwijl die mensen júist naar het bos / de natuur gaan om te genieten. Dit in combinatie met de hoeveelheid plastic die ik vaak naar het milieuperron breng, heeft me doen denken: het moet anders! Daarom ben ik gestart met The Bioproducts Company, een groothandel in ecologisch verantwoorde producten. Alle producten worden gemaakt van 100% natuurlijke materialen. Eco en Bio betekent niet automatisch saai, groen, etc. Wij willen graag de consument laten zien dat Eco en Bio ook mooi, hip en kleurrijk kan zijn.

   Ervaar het zelf! Durf duurzaam te ondernemen!

  • PRECIDIO - DRINK IN THE BOX

   Marc Heike (Canada)

   “Drink in the Box is door de ondernemerde Canadese vader Marc Heike bedacht en ontwikkeld (Precidio Design). Hij streeft ernaar om zaken te doen met de hoogste ethische normen, met respect voor zakelijke partners en met aandacht voor onze gedeelde sociale en ecologische verantwoordelijkheid: "Wij geloven dat zakendoen met respect voor mens, milieu en winst blijvende waarde zal hebben en wederzijds voordeel creërt!"

  •  ONE WORLD PLAY PROJECT

   Lisa Tarver & Tim Jahnigan (Amerika)
   In 2006 zag, One World Futbol uitvinder, Tim Jahnigen, nieuwsbeelden over getraumatiseerde vluchtelingenjeugd in Darfur, voetballend in de modder. De bal hadden de kinderen zelf gemaakt door afval aan elkaar te binden. Op dat moment zag Tim dat deze kinderen zo'nsterke, onverwoestbare geesten hebben en voelde dat ze beter verdienden. Hij besefte dat er een wereldwijde behoefte is aan een bijna onverwoestbaar bal, die de barre omstandigheden kan weerstaan van jongeren die leven in vluchtelingenkampen, rampgebieden en andere achtergestelde gemeenschappen. Met die vonk van inspiratie, werd de One World Futbol geboren. Inmiddels runnen Tim en Lisa One World Play Project.